fredag 30 mars 2012

Stöduttalande från STARK


Inga rasister i rättsväsendet!

Stockholms Antirasistiska Kulturförening vill med anledning av en nyligen utfärdad dom mot antirasisten Tony Karlsson från Södertälje uttala oss mot att politiska företrädare för den nazistiska rörelsen ska kunna vara med och avgöra domslut i rättssystemet.

Tony Karlsson dömdes, mot sitt nekande, för en ringa trafikförseelse. Han hävdar själv att polisen som vittnade i fallet farit med osanning. Men det mest uppseendeväckande var att Sanna Hill, som är representant för Nationaldemokraterna, var med och dömde honom.

Tony Karlsson har tidigare själv varit aktiv i kampen mot rasismen. P.g.a. detta mordhotades han av nynazister aktiva i vitmakt-rörelsen (som för detta dömts för olaga hot i Södertälje tingsrätt och Svea hovrätt). Att Tony nu ska dömas av en ledande företrädare för ett parti med tydliga kopplingar till den nazistiska rörelsen – vars våld mot meningsmotståndare utgör en del av rörelsens arbete – är helt oacceptabelt.

Partiets ordförande Mark Abramsson ledde själv den våldsamma nazistpöbel som attackerade Prideparaden 2003 som nästan ledde till döden för den svårt misshandlade funktionären Facundo Unia. Nationaldemokraternas samarbete med nazistiska organisationer är väldokumenterat. De tillhör den nazistiska rörelsens parlamentariska falang.

Hur ska rättvisa kunna skipas i ett rättssystem där nynazister är med och fäller utslagen? Sanna Hill tillåts sitta och döma i fall där personer från grupper som hon själv avskyr står åtalade. Invandrare, homosexuella, antirasistiska aktivister och feminister utgör grupper som Nationaldemokraterna och dess ledande företrädare hatar. Det kan inte förväntas att Sanna Hill, som i sin politiska verksamhet bland annat skrivit artiklar för nazistorganisationen Svenska Motståndsrörelsens nättidning, ska lägga sin människosyn åt sidan när det kommer till rättspraxis. För Nationaldemokraterna är mänskligheten graderad i över- och undergrupper med olika värde.

Därför borde Tony Karlssons jävsprövning bifallas. Vi uppmanar alla antirasistiska krafter att ta ställning för och uttala sig för Tony Karlssons rätt till en rättvis rättsprocess. Vi vänder oss också emot att rasister och nazister överhuvudtaget ska kunna få inflytande i rättsväsendet.

Stockholms Antirasistiska Kulturförening – STARK

http://starkmotrasism.se/

3 kommentarer:

  1. Seriöst, hur skulle Hill där i rättssalen utan tillgång till dator eller google veta att herr "Jag Har Ett Vanligt Namn" verkade mot rasism? Skulle hon sedan ha övertalat både domaren och de två andra nämndemännen att döma honom?

    Det här var det galnaste jag läst.

    SvaraRadera
  2. Ja så då menar du att alla "Nazister" ska dömmas av Nazister när de eventuellt ställs inför rätta ?

    "Hur ska rättvisa kunna skipas i ett rättssystem där Kommunister är med och fäller utslagen?"

    se what i did there ?

    SvaraRadera
  3. Så en kriminell skall alltså inte kunna dömmas för brott om han är en vänsterextremist?

    Är det en rättsstat tycker du?

    SvaraRadera